viernes, 15 de junio de 2012

Observatori Jordi i Fabra


Historia
Jordi Fabra va contribuir amb un 80% del observatori posant 1.500 euros abans de morir.
La funció del telescopi es observació planetària. Josep comes va ser el primer director (1905).
Meteoròloga
Quan parlem de meteorològica no únicament parlem de el temps que fa sinó que hi han moltes branques.
Amb les estacions podem veure els diferents canvis de temperatura com la pluja, tempesta, calamarsa, neu, boira, núvols....
Els meteoròlegs han de treballar les 24 hores dels 365 dies (tots els dies i les hores de l’any) perquè tots els canvis són importants
Gàbia meteorològica : lloc on es guarda els instruments. Inclinat de manera que el Sol no toca als instruments. De fusta i pintat de color blanc per reflectir la llum.
Aparells :
Termòmetre : no li pot tocar el sol perquè sinó s’escalfa més que l’aire. Al termòmetre ha d’estar situat a una posició que li doni el aire per totes les direccions.
Termohigrògraf: calcula la humitat i el registre sobre un paper que es canvia setmanalment. Esta compòs per dos braços el d’abaix calcula la humitat de l’aire (fa servir cabells de cavall. El de dalt esta compos per un bimetall (2 metalls enganxats amb diferent coeficient de dilatació)
Estació automàtica; envia informació a l’ordinador
Pluviòmetre: mesura la precipitació. Té la forma d’un got gran. Esta compos per un embut i un got de plàstic on recull l’aigua. La funció del embut es evitar la precipitació.

0 comentarios:

Publicar un comentario

Suscribirse a Enviar comentarios [Atom]

<< Inicio